Bij de start van de nieuwe topleague competitie kreeg Putse al onmiddellijk een topper over de vloer.

Toch opende de thuisploeg vlug de score maar na een vijftal minuten bleek Floriant schotvaardiger en liep 2-5 uit. Niet getreurd, geelblauw reageerde en nog voor het kwartier hingen de bordjes gelijk, 7-7.
Floriant voelde het gevaar, trok het tempo op en sloeg terug een 3-puntenkloof. De ploegen gingen rusten bij een 8-10 tussenstand na een genietbare eerste helft.

In de tweede helft kreeg Putse het moeilijk. De schotvaardiger bezoekers liepen in het eerste kwartier uit tot 11-18 en wisten zich zegezeker. Putse gaf de moed wel niet op maar Floriant gaf geen krimp en won met 14-20.

Michiel Smet scoorde 4 korven. Met 2 stuks: Axel Van Genechten, Verdi Vanreusel, Lene Dewaerheid en Arne Beeck. Tenslotte scoorde Wout van Elsacker en Jill Bellekens. Zondag komt Boeckenberg naar de Putse sporthal.