Kern: Putse - Meeuwen 16-14

October 9, 2017

In deze wedstrijd had Putse de gelegenheid om een titelkandidaat op afstand te zetten. Maar die zag dat niet zo en begon furieus aan de wedstrijd. Gevolg was dat geelblauw al na enkele minuten tegen een 0-3 stand opkeek.

Hiervan geschrokken trachtte Putse de bakens te verzetten maar de bezoekers behielden de controle. Halverwege de eerste helft leidden zij nog steeds met 4-7. Met nog een kwartier voor de boeg kreeg geelblauw dan toch meer greep op het spel en scoorde 4 op een rij maar bij de rust stond Meeuwen aan de leiding met 8-9.

De tweede helft kondigde zich spannend aan. Putse maakte snel gelijk en de score liep verder gelijk op tot 11-12, 8 minuten ver. Blijkbaar eiste het hoge tempo zijn tol want dan werd er een kwartier niet gescoord. Maar met nieuwe krachten in het team kantelde de wedstrijd na 25 minuten. Putse vond opnieuw de weg naar de korf en liep uit naar 15-12. Hierop vond Meeuwen geen antwoord en blijft Putse ongeslagen aan de leiding.

Volgende zondag komt het tweede geplaatste Riviera op bezoek. Opnieuw zal er een spannend duel gespeeld worden aan de Tinstraat.  Jarne Hendrickx scoorde 5 keer. Arne Beeck, Tijs Geens, Nele Nauwelaers en Axel Van Genechten 2 keer. Tenslotte scoorden Ruben Nicasy, Kelly Naveld en Amber Engels.