Kern: Kwik-Putse 20-14

Kwik met de leidersplaats in zicht begon denderend tegen Putse wat resulteerde in 6-1 na 13 minuten. Geelblauw trachtte wel te reageren maar de thuisploeg gaf geen krimp en stond bij de rust 10-6 voor.

Na de rust wilde Putse terug in de wedstrijd komen en 5 minuten ver was de achterstand herleid tot 11-9. Maar verder kwam Putse niet. Integendeel,

Kwik liep uit naar een maximale 18-10 voorsprong. Op het einde stribbelde Putse nog wat tegen maar het werd een ferme 20-14 nederlaag.

Zondag in Putte beter?

Axel Van Genechten en Seppe Geens scoorden 3 keer. Ruben Nicasy en Arne Beeck 2 keer. Eén korf werd gescoord door Kelly en Karen Naveld, Amber Engels en Regis De Preter.

 

Putse moest naar de veldkampioen van vorig jaar. Door de goede verdediging van beide ploegen duurde het ettelijke minuten voor er werd gescoord. Kwik zorgde voor de openingstreffer en stond na een kwartier 6-1 voor. Putse leek dan al uitgeteld. Putse probeerde nog wel terug te komen maar de afwerking bleef ondermaats. Bij de rust stond Putse nog altijd 4 doelpunten achter, 10-6.

Putse kwam het beste uit de kleedkamer en kon de kloof na 5 minuten in de tweede helft terug brengen naar 2 doelpunten, 11-9. Toen vond Kwik het welletjes en liep verder uit tot een maximum van 8 doelpunten verschil, 19-11. Uiteindelijk kon Putse het verschil nog verkleinen tot 20-14 maar het verlies was duidelijk.

Volgende week zondag thuis tegen Boeckenberg zal stukken beter moeten. Scoorden voor Putse: Axel Van Genechten en Seppe Geens elk 3 keer, Arne Beeck en Ruben Nicasy elk 2 keer, verder scoorden Amber Engels, Karen Naveld, Kelly Naveld en Régis De Preter elk 1 keer.

Johan Thierie