Kern: Putse – Meeuwen 22-19

Tegen Meeuwen hoopte Putse zijn eerste puntjes te sprokkelen in de nog jonge zaalcompetitie. Maar van een leien dakje liep dat niet. In de eerste tien minuten scoorden de bezoekers telkens eerst en moest Putse nahuppelen tot 6-6.

Dan verhoogde geelblauw het tempo en langszaam maar zeker werd een voorsprong opgebouwd tot 10-8. De laatste vijf minuten voor de rust zette Putse een sprint in en liep uit tot 14-8 en dit na een zeer degelijke eerste helft.

Na de rust scoorde Putse weer snel en 10 minuten verder was er een maximale 18-10 voorsprong. Iedereen dacht de schaapjes op het droge. Niets was minder waar! Met een tactische wissel legden de bezoekers de Putse aanval lam en hierop vond geelblauw geen antwoord.

Gevolg was dat Meeuwen een inhaalrace inzette en er in het slot nog spanning kwam in de wedstrijd, maar de zege en de puntjes bleven in Putte.

Arne Beeck en Axel Van Genechten scoorden 5 en Seppe Geens 3 korven. Amber Engels, Diete Hendrickx en Nele Nauwelaers scoorden 2 keer. Tenslotte scoorden Régis De Preter, Karen Naveld en Kenneth Goovaerts 1 keer.

Zondag gaat Putse tegen Floriant terug voor winst

in de Putse sporthal om 15u30