Kruisfinale U19: Putse - Boeckeberg 19-22

Tegen een ongenaakbaar Boeckenberg speelde de Putse U19 een dijk van een wedstrijd maar moest de winst toch aan de tegenstander laten. Van in het begin was het spanning troef. Om beurten scoorden de teams en na 10 minuten stond het 5-5.

Hierna zette Boeckenberg meer druk en liep 2 korven uit. Maar Putse vocht terug, kwam gelijk en zelfs op voorsprong. Met de rust in zicht zetten de ploegen alles op alles maar die kwam met 12-12.

In de tweede helft kreeg Putse het lastiger. Het reboundoverwicht van Boeckenberg liet zich voelen en Putse werd meer en meer in verdediging gedrongen. Na een 15-16 tussenstand liep de tegenstander uit naar 15-19 met nog 10 minuten speltijd.

Putse echter hervond dan zijn tweede adem en naderde met nog 5 minuten te spelen tot 19-20. Maar dan eiste het hoge tempo zijn tol en kon Boeckenberg terug uitlopen en zo het finaleticket binnen halen.

Siebe Van Gossem was topscoorder met 7 korven, gevolgd door Hannes Nicasy met 6. Kobe Hendrickx scoorde 3 keer. De dames Diete Hendrickx, Lene Dewaerheid en Annelore Van Hoof 1 keer.