Kern: Meeuwen – Putse 16-17

In deze topwedstrijd met het tweede geklasseerde Putse tegen ongeslagen leider Meeuwen gingen de bezoekers het best van start. Van in de eerste minuten namen ze telkens voorsprong en na een twaalftal minuten stond er 3-7 op het

scorebord. Maar de leiders reageerden, neutraliseerden de Putse aanval en kwamen terug tot 6-7 op de twintigste minuut.

Vanaf dan scoorden de ploegen beurtelings met Putse in het voordeel. Bij de rust stond het 8-9, ook omdat geelblauw in de laatste seconde een strafworp miste.

In de eerste minuten na de rust liep Putse terug uit naar 9-12 maar Meeuwen gaf niet af en kwam terug tot op 1 punt. Toch bleek Putse sterker en trefzekerder zodat weer een 13-17 voorsprong werd opgebouwd. In de laatste minuten zette de leidersploeg nog een wanhoopsoffensief op maar Putse nam de punten mee en blijft op tweede plaats.

Tijs Geens was topscoorder met 5 korven. Arne Beeck volgde met 4 stuks, Jarne Hendrickx met 3 en Seppe Geens met 2. De dames Amber Engels, Kelly Naveld en Nele Risch scoorden 1 keer.