Kern: Leuven - Putse 15-14

In de heenronde maakte Putse brandhout van Leuven maar nu kondigde de terugwedstrijd zich aan als een harde noot om te kraken. Inderdaad, de thuisploeg groeide snel en kondigt zich nu aan als titelkandidaat. Dat ondervond Putse aan de lijve ondanks een vroege voorsprong. Na een kwartier stond er 2-4 op het bord en leek Putse op een vlotte overwinning af te stevenen.

Niets was minder waar. Geelblauw vergat te scoren en Leuven maakte hiervan dankbaar gebruik om in een kwartier tijd de score om te buigen naar een 7-4 voorsprong . Geschrokken probeerde Putse terug te slaan maar de rust kwam met een 8-5 stand.

Na de thee scoorde geelblauw eerst maar dat bleek strovuur. Na 10 minuten stond er nog steeds 10-8 op het bord. Dan volgden voor Putse 20 rampzalige

minuten zonder korf, liep Leuven uit tot 14-8 en na een halfuur was het 15-9. Maar in de laatste vijf minuten schoot Putse plots wakker. Wat daarvoor niet lukte ging nu wel. Elke minuut zoefde er een bal door de Leuvense korf. Maar met 5 korven in 5 minuten kwam Putse een minuutje te kort voor puntenwinst en verloor de leiding in het klassement.

Arne Beeck scoorde 4 keer. Ruben Nicasy, Karen Naveld en Seppe Geens 2 keer. Verder Jarne Hendrickx, Kelly Naveld, Amber Engels en Robin Thierie.

33 keer bekeken