Tinstraat 11, 2580 Putte

Kern: Riviera – Putse 14-18

May 22, 2018

Putse kampioen in Promoleague!

De laatste wedstrijd op het veld zou beslissen over de titel in de promoleague. En Putse moest op bezoek naar het  op de tweede plaats staande Riviera met 1 punt bonus. Dat beloofde alvast een harde en spannende wedstrijd te worden.

Dat werd het ook maar toch niet met topkorfbal want de zenuwen en de warmte

eisten hun tol. Na een tiental minuten aftasten en een 3-3 stand liep Putse voor de eerst keer uit naar 4-6.  Riviera liet zich niet doen en kwam terug gelijk na 20 minuten. Er werd keihard verdedigd maar toch liep Putse weer 2 korven uit maar bij de rust stond er 8-9 op het bord en was nog alles mogelijk.

In de tweede helft kwam de wedstrijd traag op gang maar het was Putse dat de bovenhand nam en begon te scoren zodat halverwege een 5-puntenkloof werd geslagen, 9-14. Riviera trachtte te reageren, kwam nog terug tot 14-16 en bracht terug spanning, maar geelblauw liet de titel en promotie toch niet ontglippen na een prachtig seizoen, met ook nog promotie in de zaal op zak.

Scoorden voor Putse: Tijs en Seppe Geens 5 keer, Arne Beeck 3 keer.

De dames Amber Engels, Kelly en Karen Naveld, Nele Risch en Nele

Nauwelaers 1 keer.