Tinstraat 11, 2580 Putte

Kern: Putse – Hoboken/Mercurius 19-14

May 9, 2018

Op deze tropische zondag speelde  Putse zijn laatste thuiswedstrijd van de huidige competitie. En om de leiding in de reeks te behouden moest er gewonnen worden tegen Hoboken, altijd een te duchten tegenstander. Ook deze keer want in de eerste helft moest Putse voortdurend achtervolgen.

Alhoewel gelijkopgaand in het eerste kwartier met 3-3 als tussenstand, moest geelblauw lijdzaam toezien hoe de gasten een 4-7 voorsprong namen. Er kwam wel een Putse reactie en na een halfuur spel was het  7-7 . Maar als er voor rusten werd geblazen stond er toch 9-11 op het bord.

De verfrissing had Putse blijkbaar deugd gedaan want ze kwamen als herboren uit de kleedkamer. Gedurende 25 minuten beletten ze de gasten te scoren en zelf bouwden zij een 17-11 voorsprong uit.  Geelblauw vond het vanaf dan welletjes en in de hitte controleerden zij verder de wedstrijd en behielden de leiding in het klassement.

Ruben Nicasy werd topscoorder met 5 korven. Seppe Geens en Axel Van Genechten maakten er 4. Karen Naveld scoorde 3 keer. Kelly Naveld, Nele Risch en Amber Engels 1 keer.