• Hendrik Truyts

Putse 20 - 19 Kwik

Deze laatste wedstrijd van de zaalcompetitie was zeer belangrijk voor beide teams. Bij winst van Putse speelt Kwik de play-down-finale, zoniet  Putse.

Het werd een geladen en spannende wedstrijd, uitstekend geleid door de scheidsrechters waardoor die sportief verliep. Putse opende snel de score maar de bezoekers reageerden onmiddellijk. Zo verliep de ganse eerste helft, beide ploegen om beurt op voorsprong maar geen kloof en spanning ten top. Gevolg was een gelijke 9-9 stand bij de rust.

In de tweede helft trok geelblauw meer en meer het laken naar zich toe. Vijf minuten ver de eerste tweepuntenkloof, 13-11. Kwik kreeg het moeilijk en hun verdediging kraakte. Putse liep na een kwartier uit tot 17-13. Maar de bezoekers wilden niet afgeven en zetten een eindoffensief in en na twintig minuten kwamen zij op 1 korf. Gelukkig hielden onze Puttenaren het hoofd koel en liepen telkens weer uit. Een late korf van Kwik kon daar niets aan veranderen. Na een spannende competitie  plaatst Putse zich rechtstreeks in de topleague voor volgend seizoen.

Arne Beeck scoorde 6 korven. Tijs Geens en Axel Van Genechten hielden het bij 4 stuks en Regis De Preter bij 3. Verder scoorden de dames Diete Hendrickx, Amber Engels en Fien Polleunis.

Eindstand:

1 Boeckenberg